Izkoristite prednosti, ki jih prinašajo refurbished računalniki

Refurbished računalniki na prodajnih policah izstopajo s presenetljivo nizko ceno, ki gotovo pritegne veliko pozornosti. Tisti, ki so pri nakupovanju računalnikov in podobne opreme nekoliko bolj previdni, bodo gotovo sumničavi, saj je cena običajno odraz kakovosti izdelka. A pri refurbished izdelkih ta povezava ne velja, saj so za nižjo ceno zaslužni drugi razlogi.

Refurbished računalniki so cenovno ugodni zato, ker ne gre za povsem nove računalnike. V večini primerov gre za minimalno rabljene ali povsem nerabljene izdelke, ki se zaradi različnih razlogov ponovno znajdejo na prodajnih policah. Nekateri refurbished izdelki so tisti iz neprodanih zalog, kar pomeni, da gre pravzaprav za povsem nerabljene računalnike, ki preprosto niso bili prodani in so jih nadomestili novejši modeli, ali pa so pod to oznako naprodaj neprodani razstavni modeli računalnikov. Drugi refurbished računalniki so bili v garancijskem roku vrnjeni in zamenjani, nato pa tovarniško obnovljeni in pregledani. Ena izmed možnosti je tudi ta, da gre le za izdelke z odprto embalažo ali drugimi ovirami, zaradi katerih se ne morejo prodati kot novi.

Na ta način je možno kupiti poceni računalnik, a tudi druge izdelke – lahko si privoščite refurbished tablični računalnik ASUS ali drugih priznanih znamk. Za tablični računalnik ASUS iz refurbished programa boste odšteli kakšnih 50 € manj, najdejo pa se še ugodnejše ponudbe. Ponovno je treba izpostaviti, da gre za povsem delujoče izdelke, ki so pred prodajo ustrezno pregledani. Pogosto proizvajalci in prodajalci tudi na refurbished izdelke nudijo garancijo. Naj gre za tablični računalnik ASUS, prenosni ali namizni računalnik ali pa katerikoli drugi kos opreme, refurbished je vsekakor smiselna izbira.