Arhivi Kategorije: Avtomobilizem

Enostaven in hiter najem funkcionalnega avtodoma

Če ste se v zadnjem času poigravali z mislijo, da bi odšli na počitnice z avtodomom, zato da bi imeli čim bolj fleksibilno pot, potem še zdaleč niste edini. Potovanja z avtodomom so v zadnjih letih vedno bolj priljubljena, saj so se tudi avtodomi razvili do te mere, da so res izredno funkcionalni in udobni. Marsikdo si je omislil že svoj avtodom, medtem ko se ostali poslužujejo najema avtodoma, kar je gotovo odlična priložnost in rešitev za vse tiste, ki bi radi preizkusili tovrsten način potovanja, sploh pa je najem avtodoma bolj poceni. Preberi več Enostaven in hiter najem funkcionalnega avtodoma

Mednarodni transport in učinkovito skladiščenje različnih artiklov

Vas morda zanima, kje bi lahko našli kakovostno in učinkovito pomoč v okviru mednarodnega transporta in pa skladiščenja tovora oziroma različnih artiklov? Potem ste se znašli na pravem mestu, saj vam želim na podlagi svojih izkušenj priporočiti podjetje, ki vam lahko pomaga pri različnih logističnih rešitvah. Na podlagi mojih izkušenj z mednarodnim transportom in skladiščenjem, vam namreč lahko brez problema priporočam, da se obrnete na Pi-transport. Preberi več Mednarodni transport in učinkovito skladiščenje različnih artiklov

Menjava gum je včasih nujno potrebna

Vemo, kako zelo pomembni so nekateri deli našega vozila. Med njimi izstopajo predvsem gume, ki jih je potrebno občasno tudi zamenjati. Znana je nujna menjava letnih gum z zimskimi, ki je vsekakor nujna za vse voznike. To je zabeleženo tudi v posebnem zakonu. Če tega ne naredimo do predvidenega roka, smo zato lahko tudi kaznovani. To pa seveda ni edina slaba plat. Poleg tega lahko za promet na cesti predstavljamo veliko nevarnost, ki se lahko prelevi v nesrečo. Menjava gum pa je potrebna tudi takrat, če se nam zdi, da so gume obrabljene ali da je z njimi tako in drugače kaj narobe.
Preberi več Menjava gum je včasih nujno potrebna

Najbolj priljubljena električna vozila

Med najbolj priljubljena električna vozila gotovo sodijo superšportniki in prestižni avtomobili, ki jih razvijajo inženirji podjetij, kot sta Tesla in BMW. A če s priljubljenostjo mislimo na dejansko uporabo, je slika precej drugačna. Tu se izkaže vozilo drugačne vrste – električni skuter, ki je prekosil prestižnejšo konkurenco z nekaterimi zelo očitnimi prednostmi.

Preberi več Najbolj priljubljena električna vozila

Kako pridobiti izpit za motor?

Med vozniškimi izpiti izstopa tudi tisti za motor, saj gre za privlačno prevozno sredstvo, ki v mnogih ozirih prekaša tudi avtomobile. Vsak, ki se odloča za opravljanje tega izpita, pa mora biti pripravljen na določene zahteve, ki jih bo moral opraviti. Vozniški izpit kategorije A, kamor se uvrščajo motorji, se namreč pridobi šele po opravljenem postopku teoretičnega in praktičnega usposabljanja.

Preberi več Kako pridobiti izpit za motor?

Kontejnerski prevozi pod budnim očesom strokovnjakov

Prevozi tovora po Sloveniji so seveda različnih vrst oziroma oblik. Lahko gre za povsem enostavne oblike, ki se opravljajo vsak dan in za njih ni potrebno posebne organizacije. Lahko pa gre za prevoze, ki se imenujejo kontejnerski prevozi. To so prevozi, ki omogočajo transport tudi izjemno zahtevnih ali pa kar najzahtevnejših tovorov, ki lahko potekajo kot prevozi tovora po Sloveniji ali po celotni EU in tudi po drugih tujih državah.

Preberi več Kontejnerski prevozi pod budnim očesom strokovnjakov

Nakup podloge proti potenju in blazine za sedenje

Ne dolgo časa nazaj sem si končno kupila kvalitetno blazino za sedenje, poleg tega pa sem končno prišla tudi do ustrezne podloge proti potenju za v avto. Nekaj časa sem namreč iskala ustrezno blazino za sedenje in prav tako tudi podlogo proti potenju, ne samo zame, ampak tudi za mojega otroka. Preverila sem kar nekaj prodajnih mesti in kar hitro ugotovila, da ponudba na našem trgu ni majhna. Vendar pa sem iskala artikle, ki bi bili izdelani kar se le da naravno in če je le mogoče pri slovenskem podjetju. Sama namreč zelo podpiram slovenska podjetja oziroma artikle in vedno preverjam, če lahko najdem nek artikel pri slovenskem podjetju.

Preberi več Nakup podloge proti potenju in blazine za sedenje