Najbolj priljubljena električna vozila

Med najbolj priljubljena električna vozila gotovo sodijo superšportniki in prestižni avtomobili, ki jih razvijajo inženirji podjetij, kot sta Tesla in BMW. A če s priljubljenostjo mislimo na dejansko uporabo, je slika precej drugačna. Tu se izkaže vozilo drugačne vrste – električni skuter, ki je prekosil prestižnejšo konkurenco z nekaterimi zelo očitnimi prednostmi.


Katere prednosti ima torej električni skuter v primerjavi s slavnimi električnimi avtomobili? V prvi vrsti gotovo ceno. Skuter na elektriko namreč ni nič dražji od tistih, ki delujejo na tekoča goriva, v praksi pa to pomeni, da si ga lahko privošči vsak, ki je v nakup novega vozila pripravljen investirati nekaj tisoč evrov. Poleg tega, da je električni skuter cenovno dostopen, razveseljuje tudi s pestro ponudbo modelov. Med njimi najdemo takšne, ki so odlični za zasebno uporabo, kot tudi tiste, ki se bodo najbolje obnesli pri zahtevni gospodarski rabi. Posebej priljubljeni so takšni skuterji med poštarji in kurirji ter različnimi dostavnimi službami, ki opravljajo pogoste vožnje po mestu in na krajših razdaljah.

Sodobni elektro skuterji imajo zadovoljiv doseg, avtonomija jim običajno omogoča okoli 100 km brezskrbne vožnje. Električne polnilnice bodo tako vedno dovolj blizu. Tudi šibkejši skuterji imajo dovolj avtonomije za običajno mestno vožnjo in druge krajše relacije, saj lahko z enim polnjenjem prevozijo približno 50 km. Poleg tega električne polnilnice za takšna vozila sploh niso potrebne – skuterji se lahko polnijo kar iz običajnih 220 v električnih vtičnic! S tem tudi nedosegljivost posebne električne polnilnice ni več problem, doseg vozila pa je praktično neomejen.