Ogrevanje za različne potrebe in želje

Ko se odločite za novogradnjo ali sanacijo stare, se verjetno najbolj sprašujete kakšno ogrevanje bi bilo za vas najprimernejše. Za toplo stanovanje je potrebno nujno poskrbeti preko hladnejše polovice leta, z razliko od tople sanitarne vode, ki jo potrebujemo vse leto. Za kateri sistem ogrevanja se boste torej odločili, je odvisno od vas in vaših finančnih zmožnosti. Zato je pomembno, da izbiri posvetite nekaj pozornosti in se pred odločitvijo posvetujete s strokovnjaki.

Na trgu boste zasledili številne ponudnike ogrevalnih sistemov. Izberite tistega, ki bo najbolj ustrezal vašim željam in potrebam. Seveda ne smete pozabiti tudi geografske lege vaše zgradbe, vrsto zgradbe, starost zgradbe ter izolacijo stavbe, višino stropov, vrsto ter površino oken in vrat. Upoštevati morate tudi število stanovalcev, želeno temperaturo v prostorih, zelo pomembno pa je tudi, da izberete željeni energent, ki ga boste uporabljali za ogrevanje (več o možnostih ogrevanja si preberite na naslovu https://www.termoshop.si/ogrevanje).

Naj bo vaše ogrevanje okolju prijazno

Ste vedeli, da je v Sloveniji najbolj razširjena uporaba fosilnih goriv in lesne biomase? Fosilna goriva se pogosteje uporabljajo v industriji, žal pa pri sežiganju nastajajo tudi okolju škodljive snovi. Zato se vse več uporabnikov odloča za cenovno ugoden in obnovljiv vir energije, kot je lesna biomasa. Ogrevanje na drva ali pelete zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida v zraku, prispeva k razvoju podeželja in čiščenju gozdov. Bistveno manj emisij kot pri drugih energentih nastaja tudi pri uporabi zemeljskega plina.

Ekološko prijazen ter energetsko gospodaren sistem za ogrevanje so tudi toplotne črpalke, ki za svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire, ki se nahajajo v neposredni okolici, v podtalnici, zraku in zemlji. Obnovljiv vir ogrevanja predstavlja tudi uporaba sončne energije, s katero lahko ogrevate ne le prostore, ampak tudi sanitarno vodo. Solarni sistemi so tehnološko izredno dovršeni in hkrati tudi okolju prijazni sistem ogrevanja, saj zbira in pretvarja sončno energijo v toploto.