Stružnice in rabljeni CNC stroji

S pojmom stružnice smo se prav gotovo srečali že vsi. Predvsem zato, ker stružnice veljajo za eno izmed najstarejših obdelovalnih strojev. Uporabljajo se na številnih področjih, in sicer v strojništvu, lesarstvu in še marsikje drugje. Obenem nam na misel prihajajo tudi CNC stroji, lahko tudi rabljeni CNC stroji, saj imajo podobno funkcijo delovanja.

Vrste stružnic in njihovi sestavni deli

Ponavadi je za stružnice značilno, da so sestavljene iz več delov. Ponavadi iz t. i. postelje, podajalnega menjalnika, vretenjaka, konjička, linete ter tudi iz sani s posameznimi suporti. Seveda pa stružnice delimo glede na vrste. Med najbolj priljubljenimi so tako univerzalna, čelna ter revolverska stružnica. Poznamo pa tudi kopirne, podstružilne, avtomatske in še bi lahko naštevali.

Katere stružnice so najbolj napredne?

Najbolj napredne stružnice ponavadi prepoznamo po oznakah. Označene so z najvišjo oceno standarda, kakovosti in tudi naprednosti. Vsebujejo digitalni prikaz obratov, imajo omogočeno vrtenje v obe smeri, njihov prenos vrtenja pa je dosežen preko običajnega kvalitetnega jermena.

Pri tem nam misel uhaja na rabljene CNC stroje

CNC stroji pa so pravzaprav še boljša izbira kot pa stružnice. Imajo namreč še več funkcij. Te nam omogočajo, da lahko vse delo opravimo z enim samim strojem. Ker je za CNC stroje značilno, da so izjemno dragi, imamo raje rabljene. Rabljeni CNC stroji so prav tako izjemno kvalitetni in tudi na vrhunskem nivoju. Z njimi svoje delo opravimo izjemno natančno. Vsi izdelki so tako kvalitetni in težko jih tako obdelamo še s kakšnim drugim orodjem.