Xiaomi sesalec Roborock S50 z odlično popotnico

Robotski sesalniki nam v današnjem hitrem življenjskem tempu ter neprestanem pomanjkanju časa lahko predstavljajo enega izmed pomembnih pripomočkov za prihranek časa in energije. Skupaj s tehnološkim napredkom, predvsem na področju umetne inteligence, postajajo vedno bolj idealni hišni pripomočki za čiščenje. Če so bili robotski sesalci na začetku svoje poti precej pomanjkljivi, pogosto so obtičali oziroma je za njimi ostalo preveč umazanije, so danes dovolj izpopolnjeni, da svoje delo opravijo kot se spodobi. A vendarle to še vedno ne velja za vse, zato je tudi pri nakupu robotskega sesalnika potrebno skrbno izbrati novega pomočnika. Če želite robota z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno, nedvomno velja preveriti ponudbo podjetja Xiaomi ter njihovo linijo robotskih sesalcev. Xiaomi sesalec prve generacije je slišal na ime Mi Robot ter je v relativno kratkem obdobju dosegel velik uspeh na trgu.

To ima še toliko večjo veljavo z ozirom na dejstvo, da gre za prvi vstop v ta segment. Navdušeni nad uspehom Mi Robot so na trg lansirali novo generacijo. Xiaomi sesalec druge generacije nosi uradno ime Roborock S50, za njim pa navkljub drugačnemu imenu stoji ista ekipa. To je ekipa podjetja Roborock, ki kot član Mi Ecosystem partnerstva za Xiaomi proizvaja izbrane izdelke. Prva generacija se je tržila kot Xiaomi robot, nenazadnje je vsebovala tudi Mi logotip. Druga generacija je ostala na svojem izvirnem imenu Roborock, a še vedno uporablja tržne kanale Xiaomija. Za pomoč pri upravljanju ostaja aktualna standardna aplikacija za Xiaomi pametne hišne naprave Mi Home. Za razliko od prvega modela ima Roborock S50 na vrhu nameščene tri gumbe. Enega z vklop in izklop, enega za regionalno čiščenje ter enega s simbolom polnilnega kabla za vrnitev k polnilni postaji. S pritiskom na ta gumb sprožite ukaz za vrnitev sesalnika na polnilno postajo za polnjenje baterije. Ob pritisku na regionalno čiščenje vam bo Roborock S50 posesal območje v določenem radiju. Poleg tega nadgradnja prinaša še funkcijo mokrega čiščenja, saj po potrebi na Roborock S50 lahko namestite rezervoar z vodo in čistilno krpo.Polnilna postaja se lepo ujema z oblikovno zasnovo robota, kateri se samodejno vrne k njej ko konča s sesanjem, oziroma potrebuje polnjenje. Zaloge energije je sicer dovolj za okrog dve uri in pol delovanja. S takšno zalogo Roborock S50 ni namenjen zgolj stanovanjem, temveč tudi hišni uporabi. Robot se s pomočjo gumbov lahko uporablja brez aplikacije, a vendarle bo za polno funkcionalnost ta potrebna in definitivno nasploh dobrodošla. Ob svojem prvem sesanju bo s pomočjo laserskega senzorja dodobra prebral prostor ter izdelal zemljevid z načrtom sesanja. S pomočjo natančnih laserjev zazna ovire in se jim izogne, oziroma pred njimi upočasni hitrost ter se nanje nežno nasloni preko namenskega odbijača. V nastavitvah vključena funkcija nudi povečanje sesalne moči, ko je sesalec na preprogi, katero samodejno zazna. Z vzdrževanjem ni veliko dela, na nekaj sesanj se prazni posoda za prah ter občasno očisti krtače.HEPA filter je pralen, zato bo zadoščal za daljši čas. Poleg tega pa boste zraven prejeli še rezervnega.

Vsebina paketa Roborock S50 sesalnika

V paketu vas bo pri nakupu pričakal Roborock S50 sesalnik, polnilna postaja z EU vtičem, čistilna krpa ter rezervoar za vodo, dva HEPA filtra, prozorna podloga za k polnilni postaji ter navodila za uporabo.